• Vánoční podvečer na Pohůrce

        • 20. 12. 2022
        • Ve velmi staré knize, která pojednává o vánočních obyčejích, jsme se dočetli o tradici jménem Adventní vrch. Ten umí plnit dětská přání v době adventu. Není to však zadarmo. Je nutno splnit několik podmínek.

          Za prvé shromáždit mnoho lidí a dítek dobré vůle, za druhé ozdobit a rozsvítit vánoční stromky, u nich poté zazpívat vánoční koledy za doprovodu Jihočeských trubačů. Předposlední podmínka si žádá, aby děti prošly celou Ježíškovu stezku, kde prokáží, že znají ostatní vánoční zvyky. Na závěr žáčci vystoupají na Andělský vrch, kde sepíší svá přání. Přivolaní andělé tyto prosby vyplní.

           

          Rozhodli jsme se tento zapomenutý obyčej oživit dne 13. prosince 2022. Proti chladu, rýmě a prázdnému žaludku statečně bojovaly kuchařky, maminky, družinářky, jež nám s láskou a s úsměvem připravily báječné pohoštění na vánočním jarmarku. Všem zúčastněným děkujeme za pomoc, účast a krásnou sváteční atmosféru, kterou jsme společně vytvořili.

          Pevně doufáme, že všechna přání dětí i dospělých budou vyslyšena…

        • Krajské kolo Logické olympiády - Krajské kolo

        • 2. 12. 2022
        • Nový úspěch naší školy:

          Soutěž: Krajské kolo Logické olympiády
          Kolo: Krajské kolo
          Umístění:

          4. listopadu se konalo krajské kolo Logické olympiády v Českých Budějovicích, kam se dostali také tři naši žáci Jan Musil ze 4.B, Vítek Chrást ze 4.C a Jan Polický z 8.C.

          Chlapci velice úspěšně reprezentovali naši školu a patří jim za to velký dík.